Mobilya Çiziği Nasıl Giderilir?

Mobilyalarınız zamanla ya da bir kazayla çizilebilir. Bu durum her ne kadar çözümsüz görünse de hiç endişe etmeyin. Çünkü bunun çözümleri var! Çözümleri diyoruz çünkü mobilyanın yapısına, malzemesine göre çözümler değişebilmekte.

Dolasıyla mobilya çiziği nasıl giderilir? Ayrıntılarıyla bahsedeceğiz. Mobilya çiziklerini gidermek için kullanabileceğiniz birçok pratik yöntem var. Üstelik bu yöntemleri herkes evinde rahatça kullabilir. Ceviz mobilya çizikleri, parlak mobilya çizikleri nasıl giderilir? Öğrendikten sonra siz de dikkatli bir şekilde uygulama sağlayarak mobilyanızdaki çizikleri yok edebilirsiniz. Mobilya çizik giderici bilgileri burada!

Mobilya Çiziklerini Giderirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya çiziği nasıl giderilir? Detaylarına girmeden önce bazı dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz.

  • Mobilyanın Malzemesini Belirleyin
  • Çiziklerin Derinliğini Değerlendirin
  • Yüzeyin Temizliği
  • Doğru Onarım Yöntemi
  • Dikkatli Uygulama

Mobilya Çizik Giderici Yöntemler

Mobilya Çizik Giderici Yöntemler

Mobilyanız için çizik giderme çözümleri birden fazla demiştik. Pek, nedir bu yöntemler? İlk önce sıralayalım. Mobilyanız için en uygun yöntemi seçmek önemli! Mobilya çizik giderici yöntemler:

  • Vazelinle çizik giderme
  • Ütü ile mobilyadaki çizikleri giderme
  • Cevizle mobilya çiziklerini giderme
  • Çay ile mobilya çizik giderme
  • Zeytinyağı ve sirke ile mobilya çizik tamiri

Ayrıca mobilya boyama nasıl yapılır yazısına göz atarak siz de mobilyalar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Vazelinle Çizik Giderme

Vazelinle Çizik Giderme

İlk olarak sizlere mobilya çiziği nasıl giderilir? En etkili yöntemlerden birisini anlatarak konuya giriş yapacağız. Vazelin çizik giderme yöntemiyle birçok mobilyanızdaki istenmeyen çizikleri yok edebilirsiniz. Üstelik en kolay mobilya çizik giderme yöntemlerinden birisi. Başka bir malzemeye ihtiyacınız yok!

Vazelinle çizik giderme işlemi için yapmanız gerekenler, mobilyadaki çiziğin bulunduğu kısma bir miktar vazelin sürmektir. Çok az veya çok fazla vazelin sürmekten ziyade, alana vazelini; üstü tamamen kapanacak şekilde, yeterli sürdüğünüzden emin olmanız önemli bir konu.

Özellikle ahşap masa çizikleri giderme yönteminde etkili oluyor. Vazelini sürdükten sonra bir gece boyunca bekletmeniz gerekir. Vazelin bu süre içerisinde ahşabın kabarmasını sağlar ve çiziklere ahşabın geçmesini sağlar. Böylelikle mobilyanızdaki çizikler kısa süre içerisinde geçmiş olur. Sizin de mobilyasın ahşap ise bu yöntemi kullanarak mobilya çiziği nasıl giderilir? Görmüş olacaksınız.

Ütü ile Mobilyadaki Çizikleri Giderme

Mobilya çiziği nasıl giderilir? Sorusuna verebileceğimiz bir yanıt da sıra! Ütü ile mobilyadaki çizikleri giderebilirsiniz. Ancak en başta belirtmemiz gerekiyor ki bu yöntem ancak derin olmayan yüzeysel çizikler için geçerlidir.

Eğer sizin de mobilyalarınız da hafif çizgiler var ise ütü ile mobilyadaki çizikleri giderme işlemini uygulayabilirsiniz. Ütünün yanında ihtiyacınız olan malzemeler sadece bez olacak. Uygulama şu şekilde: Bezi nemli hale getirin. Mobilyanın üzerine nemli bezi sererek ütüyü üzerinden geçin.

Bez ısındıkça altındaki alan genişleyecek ve çizik daha belirsiz hale gelecektir. Bu yöntemi kullanarak mobilya çiziklerini görünmez hale getiren birçok kişi olduğunu da belirtelim.

Ceviz Mobilya Çizikleri Nasıl Giderilir?

Mobilya çiziği nasıl giderilir? Merak ediyorsanız, bu yöntemi de kullanabilirsiniz. Oldukça ilginç bir yöntem olduğunu söylemek mümkün. Uygulaması ise yine çok kolay. Yapmanız gereken cevizi alıp, çizilen yere ortalama yirmi beş - otuz kere sürtmektir. Bu yöntem de yine çok derin olmayan çizikler için geçerlidir.

Sürtme işlemini uyguladıktan sonra, bir temiz bez veya yumuşak bir bezle dairesel hareketlerle ovmanız gerekmektedir. Bu sayede ceviz yağı mobilyanın yüzeyine eşit bir şekilde yayılacaktır.

Böylelikle ceviz yağının doğal özelliklerinden faydalanarak mobilya çiziklerini doğal ve etkili bir şekilde gidermiş olursunuz. Mobilya çiziği nasıl giderilir? Sorusuna cevap vermeye devam edelim!

Çay İle Mobilya Çizik Giderme

Mobilya çiziklerini gidermek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise çaydır. Yüzeysel mobilya çiziklerinizi tamir etmek için bu yöntemi de kullanabilirsiniz. Saniyeler içerisinde yüzeysel çizikleriniz yok olacaktır.

Yapmanız gerekenler poşet çayı bardağa koyup, sıcak suyu eklemek. Tıpkı çay demlemek gibi. Su oranını çok fazla koymamak gerek. Sonrasında demlenen çayın içerisine pamuğu koyduktan sonra çıkartıp, çiziğin üzerinde silme işlemi gerçekleştirmelisiniz. Hafif mobilya çiziklerini gidermek için kullanılabilir.

Sirke ve Yağ İle Mobilya Çizik Tamiri

Mobilya çiziklerini gidermek için etkili sayılacak yöntemlerden birisi de sirke ve yağ uygulamasıdır. Bunun için beyaz sirke ya da elma sirkesi tercih edebilirsiniz. Ancak beyaz sirkenin daha etkili olduğunu vurgulayabiliriz.

Bu iki sirkeden birisini yarım bardak ayırın. Sonrasında yarım bardak yemeklik yağ ile karıştırın. Karışım mikrofiber bezle mobilyanın üzerindeki çiziğe ovalanarak uygulanır. Bu yöntem çiziği doldurarak yok edecektir. Yüzeysel olmayan, hafif mobilya çizikleriniz için uygulayabilirsiniz.

Medusa Home blog sayfamızdaki mdf mobilya nedir yazısına göz atarak mobilyalar hakkında birçok gerçek bilgiyi öğrenebilirsiniz. 

Derin Mobilya Çizikleri Nasıl Giderilir

Derin Mobilya Çizikleri Nasıl Giderilir?

Sizlere hafif mobilya çiziği nasıl giderilir? Sırasıyla anlattık. Yukarıda sıraladığımız yöntemler sayesinde hafif çiziklerinizi yok etmeniz gayet mümkün. Ancak derin mobilya çizikleri bu yöntemler ile geçmeyecektir.

Peki, derin mobilya çizikleri nasıl giderilir? Bunun etkili bir yöntemi bulunuyor. Bu yöntemi daha dikkatli ve titiz uygulamanız gerekmekte. Derin mobilya çizik tamiri için şu aşamaları izleyin:

1- Cila Sökmek

Çizik mobilya yüzeyindeki cilanın titizlikle sökülmesi gerekir. Bunu evde basit şekilde yapmak için zımpara kullanmalısınız. 40 kum zımpara ile mobilyanızın cilasını kolayca çıkartabileceksiniz.

Sonrasında 120 kum ve 220 kum zımpara kullanarak mobilyanın yüzeyini boya tutacak hale getirmelisiniz. Zımpara işlemini tamamladıktan sonra nemli bir bezle alanı tozdan arındırın.

2- Macun ile Doldurma İşlemi

Derin mobilya çizikleri nasıl giderilir? Bunun için en önemli malzemelerden birisi macundur. Zımpara işleminden sonra macunu mobilyadaki derin çiziğin üzerine geçmelisiniz.

Mobilyanın üzerindeki derin çiziğe macunu geçtikten sonra yüzeyde fazlalık olmaması adına zımpara ile üzerinden geçmelisiniz. Yüzey eşitlenene kadar zımparalama işlemine devam edin.

3- Boya ve Cilalama

Derin mobilya çiziği nasıl giderilir? İşte bu şekilde! Önceki iki adımı başarılı şekilde uyguladıktan sonra mobilya çiziği giderme için sonraki aşamalara geçebilirsiniz.

Mobilyanıza uygun boyayı alana sürdükten sonra bekleyin. Boya kuruduktan sonra cila geçin. Tüm bu adımlardan sonra mobilyanız yeni gibi karşınızda olacak!

Çizik Giderici Kalemler ile Çizik Tamiri

Ayrı olarak hırdavatçılarda, yapı marketlerde ahşap masa, mobilya gibi ürünlerdeki çizikleri giderme amacıyla üretilmiş keçeli kalemler bulunuyor. Bu kalemler yardımıyla mobilyalarınızdaki çizikleri de giderebilirsiniz.

Beyaz Mobilyadaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Sizlere mobilyadaki çizikleri gidermek için birden fazla yöntem sunduk. Bu yöntemlerden size en uygun olanını seçerek işe koyulabilirsiniz. Ancak konuyla ilgili en sık sorulan sorulardan birisinin beyaz mobilyadaki çizikler nasıl giderilir? olduğunu gördük.

Beyaz mobilyalar çok daha çiziği belli ettiği için ve daha hassas işlem gerektirdiği için özellikle soruluyor. Bu yöntemleri de yine beyaz mobilyanı için kullanabilirsiniz. Fakat sağlıklı sonuçlar için zımpara ve boya ve cilalama yöntemi beyaz mobilyalarınız için en etkilisidir. Parlak mobilya çizikleri için de yine aynı yöntemi kullanmalısınız.

Mobilyanızın beyaz tonuna uygun boyayı seçmek ve zımparalama işlemiyle yüzeyi temizleyip, sonrasında macun - zımpara - boya ve cila uygulayıp, eskisi gibi yeni hale getirebilirsiniz.

SONUÇ:

Mobilyanızı yeniden canlandırmak ve çiziklerden kurtulmak için bu çözümleri iç rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Mobilya çiziği nasıl giderilir? Artık biliyorsunuz!